Skip to main content

Hunyuan Qi, intenties en Qi

Qi, bij Zhineng Qigong gaan we uit van Hunyuan Qi, dit is de Qi waar alles uit voortkomt. Waaruit alles wat we zien en niet zien is ontstaan. Hunyuan Qi zelf heeft nog geen vorm, tijd of ruimte. Er moet iets inwerken op de Hunyuan Qi om het vorm te laten krijgen. 

Als we Qigong oefenen, kunnen we met onze gedachten de Qi een richting geven. Bijvoorbeeld Qi naar je buik. Qi in je onderste dantien is goed, daar is onze bewaarplek van Qi, onze voorraad. 

Dus als je oefent is het heel belangrijk om je te realiseren dat je met je gedachten de Qi stuurt. Dus als je tijdens het oefenen aan boodschappen doen denkt, stuur je de qi naar de supermarkt. 

Denk je aan Qi in al je cellen, dan stuur je Qi naar je cellen. Het zelfherstellend vermogen van je cellen vertelt weer aan de Qi wat het wil dat de Qi gaat doen, je zelfherstellend vermogen helpen haar werk beter te doen.

Popular posts from this blog

Amazing Healing

I must have been 14 or 15 years old, my world consisted of going to school, hanging with friends and a lot of horse-back riding. I had no clue about qigong, China, healing, qi or martial arts. Even so I had no clue about paranormal abilities, not even my own. My world was pretty small at that time growing up in a little town nearby the sea in Holland.

Intenties en heling

Bij het oefenen van Zhineng Qigong is het zetten van je intentie belangrijk om het helingsproces van lichaam en geest te begeleiden. De combinatie van bewegen met het lichaam en de gedachten een andere kant op sturen blijkt van grote en positieve invloed op de gezondheid. 

Qi-veld 8 verses Zhineng Qigong

Bij het oefenen van Zhineng Qigong werken we met een Qi-veld. We maken met de groep een extra veld van energie waarin we met elkaar verbinden, dit doet de docent. Ook verbinden we ons met het grote Qi-veld, de Hunyuan Qi. En we verbinden met het Qi-veld diep van binnen in onszelf. Tijdens een les Qigong gebeurt dus heel veel in energie wat je niet kunt zien, maar vaak wel kunt voelen. Hoe zet je voor jezelf een Qi-veld op?