Intenties zetten en zelfheling met Zhineng Qigong

Bij het oefenen van Zhineng Qigong is het zetten van je intentie belangrijk om het helingsproces van lichaam en geest te begeleiden. De combinatie van bewegen met het lichaam en de gedachten een andere kant op sturen blijkt van grote en positieve invloed op de gezondheid. 

Hoe werkt zoiets? Nu stel je jouw cellen voor als rode en groene balletjes. De groene en gezonde balletjes functioneren zoals het hoort. De rode balletjes weten niet meer hoe ze hun werk naar behoren horen te doen. De dokters en jijzelf hebben de rode balletjes als 'ziek' bestempeld.

Het gedachte-fabriekje in het hoofd stuurt dagelijks de laatste updates door naar de balletjes, de cellen dus,  jij bent groen en jij bent rood. Bijvoorbeeld : Ik heb een scoliose in mijn rug, mijn rug is ziek. Of ik heb hypoglykemie, mijn alvleesklier is ziek. Als mijn rug en alvleesklier dit dagelijks te horen krijgt, hoe moeten de rode balletjes er ooit achter komen hoe ze in een groen balletje moeten veranderen?

Dit doen we door het zetten van intenties. Je maakt in je hoofd een beeld van hoe jij wilt dat je lichaam is. Ik vertel in mijn hoofd dat de cellen van mijn rug en alvleesklier naar behoren functionerende cellen zijn, dus dat ze groene balletjes zijn. Elke dag delen er cellen, elke dag vervangen cellen zichzelf. En laat nu dat rode balletje zichzelf in een groen balletje veranderen. Laat nu net tijdens het delingsproces het balletje de informatie krijgen, van jij bent eigenlijk groen, en hoppa de nieuwe cel is groen in plaats van rood. 

Door het werken met Qi voeg je aan de nieuwe gedachte extra energie toe, dit versnelt het helingsproces en helpt het zelfherstellend vermogen dat er een dagtaak aan heeft alle rode balletjes in groene te veranderen. Dus Qi + Gedachten + Zelfherstellend vermogen = Gezonde cellen!

In de chinese geneeswijze gaat het gezegde dat in 100 dagen al onze cellen zijn vernieuwd, in 100 dagen kun je heel veel rode balletjes veranderen in groene balletjes.
Ben ik dan in 100 dagen van al mijn ziekten af? Nee helaas niet, het is ook handig om bepaalde gedachtepatronen, gedragingen en emotionele reacties mee te veranderen en dit duurt soms langer dan 100 dagen.

Is het erg als ik tussendoor toch denk dat ik ziek ben? Vertel aan de cellen dat ze rode balletjes zijn? Nee het is niet erg, je bent mens en de gedachte-fabriek daarboven onder controle krijgen is een hels karwei. Maar waarom zou je? Waarom zou je tegen jezelf blijven zeggen : ik ben ziek, ik kan dit niet, ik doe het fout en dat soort teksten. Dat vind niemand fijn om te horen dus ook de ‘zieke’ cellen in je lichaam die het toch al zo moeilijk hebben, vinden het niet fijn om te horen dat ze niet in orde zijn.

Dus wees superlief voor jezelf, vertel je lichaam dat je van het houdt en het zal helpen om alle rode balletjes-cellen in groene balletjes cellen te veranderen. Dat je Qigong oefent om het lichaam en de celdeling daarbij te helpen. Dat je je mind oefent om behulpzame gedachten te maken. En vooral dat je oefent elke dag opnieuw. Qigong is een oefening .......

Populair