Moe, piekeren, gewichtstoename? Mogelijk heeft je milt hulp nodig. Zo doe je dat volgens de Chinese geneeskunde met moxa.

 Je milt werkt hard, net als jij. Lange dagen, veel hoofdwerk, gepieker, snel en niet helemaal volgens het boekje eten. Net te weinig slapen... Je milt helpt je erbij, maar op een gegeven moment is het tijd om je milt te helpen.

Hoe kun je merken dat je milt wat extra's nodig heeft?

Klachten

Je voelt je moe, lusteloos, het lichaam voelt zwaar, er zijn veel piekergedachten en je hoofd kan mistig zijn. Ook kan het zo zijn dat je aankomt in gewicht zonder dat het aan je eet- of beweegpatroon ligt. 

In de Chinese geneeskunde noemen ze dit 'damp'. De milt zorgt voor een juiste omzetting van je voeding, als de milt te hard moet werken dan lukt dat niet goed en vervolgens ontstaat damp. Damp merk je aan het extra vocht en vet dat zich ophoopt in je lichaam.

Hoe weet je of je damp hebt? Als je je sokken uitdoet en er blijft een afdruk achter op je onderbeen van waar de sok heeft gezeten dan heb je teveel damp in je systeem en mogelijk werkt je milt niet meer zo goed. 

Je kunt je milt helpen met een moxa-behandeling.

Zelf met moxa behandelen

Moxa is een kruid, (Artemisia Vulgaris) dat al eeuwen wordt gebruikt in de Chinese geneeskunde. Je kunt met moxa de milt-meridiaan en dus je milt behandelen. Je doet dit door met moxa bepaalde punten op de milt-meridiaan te 'voeden' zoals dat heet. Deze punten zijn goed voor het omzetten van damp, omdat ze de milt helpen beter te werken. 

In deze video laat ik zien hoe je jezelf met moxa kunt behandelen:Resultaat

Je voelt je fitter, vitaler, lichter, helderder, en de piekergedachten nemen af, net als het vocht en vet. En altijd geldt: volg je intuïtie. Het lichaam vertelt je wat het nodig heeft, luister...

Ik ben in opleiding Chinese geneeskunde. Bovenstaande adviezen zijn gebaseerd op mijn eigen ervaring. En zijn dus niet medisch onderbouwd. Het nadoen van de video is op eigen verantwoordelijkheid, volg je gevoel en stop meteen als je er niet goed bij voelt. 

Wil je zelf een moxa-behandeling op de milt-meridiaan? Boek een Balans sessie bij mij en ervaar de weldadige werking van moxa. 

Tarot consult & healing by Karina, www.ardite.nl


Populair

Connect (1)

Qigong & Tai Chi thuis oefenen

Thinking about the future

Being in balance with your environment. (Taoism, story from R. Wilhelm, early 20th century)

2. Hoe werkt een Tarot consult? Vraag en antwoord

30 Redenen om Qigong te oefenen, en waarom mijn lessen anders zijn.

1. Hoe werkt een Tarot consult? Het bewuste en het onbewuste

Meditatie is gewoon fijn, elke dag.